fbpx
 

ArtikkelitYrityksen rahoitusvaihtoehdot ja asiantuntijatuki Etelä-Karjalassa

2 kesäkuun, 20220

Yrityksille on tarjolla useita erilaisia rahoitusvaihtoehtoja yrityksen kehittämiseen sekä kasvun edistämiseen, mutta monet yritykset eivät kuitenkaan ole tietoisia näistä mahdollisuuksista. Tätä varten Etelä-Karjalankin alueella on asiantuntijoita, joilta on mahdollista saada maksutonta neuvontaa rahoitusvaihtoehtoihin liittyen.

Rahoitusvaihtoehtoja yrityksen kasvuun ja kehitykseen löytyy eri tarkoituksiin; tarjolla on sekä kansallisia rahoituksia että Euroopan Unionin osarahoittamia rahoitusvaihtoehtoja. Rahoitusta voi hakea ELY-keskukselta, Leader-ryhmältä tai Business Finlandilta. Business Finlandin rahoituksissa pääpaino on kansallisissa rahoituksissa. Rahoitusvaihtoehtoja sekä niiden hakuprosesseja on käsitelty Business Millille toteutetussa toiminnallisessa opinnäytetyössä, jonka lopputuotos oli verkkosivu, johon on koottu keskeinen informaatio rahoitusmahdollisuuksista sekä perusteet hakemusten tekemiseen. Verkkosivulta löytyy paljon tietoa rahoitusvaihtoehdoista yrityksen kehitysvaiheessa sekä uuden rahoituskauden tuomista muutoksista ja uudistuksista.

Business Millistä yrittäjä saa monipuolista apua ilmaiseksi. Yksi tuen muoto on selvittää eri rahoitusvaihtoehdot yrityksen eri vaiheissa. Ota yhteyttä Business Millin asiantuntijoihin. https://www.businessmill.fi/

Miksi yritykset eivät sitten hae rahoitusta, vaikka heillä olisi siihen edellytykset?

Kaikki yritykset eivät ole tietoisia, että he voisivat saada avustusta esimerkiksi yrityksen kehittämistoimenpiteisiin tai ulkomailla pidettäviin toimialan messujen osallistumiskustannuksiin. Yksi ongelmista on myös se, että rahoitusvaihtoehtoja on paljon, ettei kaikkia rahoitusvaihtoehtoja edes tiedetä. On myös rahoitusvaihtoehtoja, esimerkiksi Business Finlandin myöntämä energiatukia, joita ei juurikaan osata hyödyntää Etelä-Karjalan alueella.

Asiantuntijapalvelut

Yritysrahoitusta haettaessa on suositeltavaa, että ennen hakemista yritys on yhteydessä alan asiantuntijaan. Asiantuntijoilta on mahdollista saada apua hakuprosessiin sekä varmistua sitä, että kaikki tarvittavat liitteet ovat rahoitushakemusta varten. Yrityksiä tulisikin kannustamaan ottamaan herkemmin yhteyttä asiantuntijoihin, jos heitä mietityttää tai kiinnostaa rahoituksen hakemisen yrityksen kehittämiseen tai kasvuun. Etelä-Karjalassakin on tarjolla yrityksille paljon erilaisia maksuttomia asiantuntija- ja neuvontapalveluita, joita tarjoavat muun muassa Business Mill, Wirma sekä Leader-ryhmät.

Somemarkkinointi

Tällä hetkellä Etelä-Karjalan alueella hakukoneen tuloksissa hakusanalla yritysneuvonta nousee pääsääntöisesti esiin Wirma, joka on Lappeenrannan kaupungin yrityspalveluyksikkö. Myös sosiaalisessa mediassa Wirma nousee erityisesti esiin julkaisuillaan erilaisista ajankohtaisista aiheista sekä järjestämistään tapahtumista. Samoin hyvin esillä on Etelä-Karjalan liitto, joka päivittää melkein päivittäin sosiaalista mediaa Etelä-Karjalan alueella ajankohtaisista asioista. Julkaisut eivät kuitenkaan tavoita yrityksiä, jotka eivät seuraa kyseisten yritysten tilejä sosiaalisen median kanavissa. Instagram on yksi tämän hetken suosituimmista sosiaalinen median kanavista, ja sieltä löytyykin paljon yrityksiä. Asiantuntijapalveluita voi kuitenkin tarjota myös monien muiden sosiaalisen median alustojen kautta. Erityyppiset yritykset mitä todennäköisemmin eivät käytä samoja alustoja, sillä ne soveltuvat eri tavalla erilaisiin käyttötarkoituksiin. Esimerkiksi kosmetologipalveluita tarjoavat yritykset ovat usein aktiivisia Instagramissa tai Facebookissa, mutta teollisuusalan yritykset todennäköisemmin jakavat sisältöään LinkedIn:ssä. Tämä on hyvä huomioida, kun halutaan tavoittaa eri toimialojen yrityksiä.

Rahoitukset tukevat yrityksien kasvua, mikä tuo kunnille hyötyä uusien työpaikkojen ja verotulojen kautta. Muuttotappiokunnille rahoitusten hyödyntäminen voisi ääritapauksessa jopa tuoda lisää asukkaita työpaikkojen ja monipuolisempien palveluiden kautta.

 

Jenni Pöysti valmistuu kesällä 2022 LAB-ammattikorkeakoulusta liiketalouden tradenomiksi (AMK) pääaineenaan yritysjuridiikka.

Kari Hämeenaho toimitusjohtaja 3Ecnoomix. Hämeenaho toimii myös juridiikan lehtorina LAB-ammattikorkeakoulussa.

 

Lähteet
Virtanen, S. 2020. Miten kasvuhaluisen B2B-yrityksen kannattaa hyödyntää sosiaalista mediaa? Saatavissa https://www.flumenia.fi/b2b-markkinointi-sosiaalisessa-mediassa/
Linkit
Business Mill. Viitattu 26.5.2022. Saatavissa https://www.businessmill.fi/Kuvat
Geralt. 2022. Markkinointi. Pixabay. Viitattu 26.5.2022. Saatavissa  https://pixabay.com/fi/illustrations/kannettava-tietokone-markkinointi-7204538/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Toiminimi: 3Economix Oy  

Y-tunnus: 3205558-3  

VAT-numero: FI32055583 

3economix

© 3Economix Oy

010 212 8171
Seuraa meitä myös somessa!